Vízprések
- A préselés során a víz nyomás energiáját használjuk fel.
- Mielőtt a préseléshez hozzákezdünk elzárjuk a szelepet.
- Majd feltöltjük a gumi membrán és a külső lemez közötti teret gyümölccsel. Ügyelni kell arra, hogy minél jobban, minél egyenletesebben elterüljön benne a gyümölcs. Utána ráhelyezzük a fedelet és rögzítjük.
- A tartály megfelelő részét (a vízbevezető csőre) csatlakoztatjuk a vízhálózatra. Ahhoz, hogy minél hatékonyabb tömörítést érjünk el, szükséges, hogy a víz nyomása legalább 2,5 bar legyen.
- A víznyomás hatására a membrán prések nagy nyomással tömörítik a gyümölcsöt. Később, mikor már nem jön lé a folyamat során, egy golyóscsap segítségével lecsökkentjük a víz nyomását 0,0 bar-ra.
- Végül eltávolítjuk a fedelet és kiürítjük a kipréselt gyümölcsöt.